Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Braadworst Stokbroodjes met Frisse Witlofsla
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
braadworsten
▢
25
g
boter
▢
4
struikjes
witlof
▢
2
eetlepels
witte wijnazijn
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
theelepels
mosterd
▢
½
eetlepel
djinten
komijnzaad
▢
2
kleine
stokbroden
▢
150
g
piccalilly
Instructies
Wellen en bakken van braadworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking in boter.
Snijd de witlof in de lengte in dunne reepjes.
Klop in een grote kom azijn, olie, mosterd, zout en peper naar smaak tot een dressing en roer het komijnzaad erdoor.
Meng de witlof met de dressing.
Snijd de braadworsten in de lengte doormidden en rooster ze in een hete grillpan aan beide zijden tot ze een mooi bruin grillpatroon hebben.
Halveer de stokbroden, snijd ze open en leg ze op vier borden.
Verdeel de witlofsla over de stokbroden en leg de braadworsten erbovenop.
Schep naar smaak piccalilly erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerkingen: Vervang de witlof eventueel door spitskool of gekookte wijnzuurkool met spekjes (goed uitgelekt).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Varkensvlees
/
Vlees
Jaargetijde:
Snel te maken