Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gastronomische Struisvogelbiefstuk met Bramensaus en Knolselderij-Aardappelpuree
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
knolselderij
in blokjes
▢
4
kruimige aardappels
in blokjes
▢
1
eetlepel
gedroogde tijm
▢
100
g
koude boter
in blokjes
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
380
ml
wildfond
uit pot
▢
150
ml
rode wijn
▢
3
eetlepels
bramenjam
▢
3
cm
verse gemberwortel
geschild en in plakjes
▢
1
kaneelstokje
▢
150
g
bramen
▢
4
struisvogelbiefstukjes
op kamertemperatuur
Instructies
Kook de blokjes knolselderij en aardappel in 15 minuten gaar.
Giet af.
Voeg tijm en 25 g boter toe aan de groenten en pureer met een stamper.
Breng op smaak en houd warm.
Smelt 15 g boter in een koekenpan.
Voeg sjalot toe en fruit 3 minuten zachtjes.
Voeg wildfond, rode wijn, bramenjam, gemberwortel en kaneel toe.
Breng aan de kook.
Laat de saus op matig vuur in 15 minuten tot eenderde inkoken.
Zeef de saus, schenk terug in de pan en verwarm nog 1 minuut.
Roer snel 35 g boter erdoor, breng op smaak met zout en peper, en voeg de bramen toe.
Houd de saus warm op een vlamverdeler.
Bestrooi de struisvogelbiefstukjes met peper.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 3-4 minuten.
Wikkel de biefstukjes in aluminiumfolie.
Verdeel de knolselderij-aardappelpuree over vier borden.
Leg de struisvogelbiefstukjes op de puree.
Schenk de bramensaus erover en ernaast.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verfijnde struisvogelmaaltijd met een heerlijke bramensaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten