Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Surinaamse Hamlappen Pastei met Bladerdeeg
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
hamlappen
in kleine blokjes gesneden
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
1
rode peper
in ringetjes gesneden
▢
3
eieren
hardgekookt
▢
2
tomaten
ontveld
▢
30
g
verse peterselie
fijngesneden
▢
50
g
boter
▢
4
eetlepels
ketjap asin
▢
250
ml
vleesbouillon
van tablet
▢
10
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
350
g
worteltjes en doperwten
panklaar
▢
1
theelepel
piccalilly
▢
2
eetlepels
kappertjes
▢
3
eetlepels
paneermeel
Instructies
Verhit 2/3 van de boter in een ruime koekenpan.
Bak de hamlappen op hoog vuur bruin, af en toe omscheppen.
Voeg ui, tomaat en rode peper toe aan het vlees en bak mee.
Schenk ketjap en bouillon erbij.
Laat het vlees afgedekt ongeveer 1 uur op laag vuur sudderen.
Verwarm de oven voor op 200 °C en laat het bladerdeeg ontdooien.
Meng worteltjes, doperwten, piccalilly, kappertjes en peterselie door het vleesmengsel.
Breng op smaak met zout.
Vet een ovenschaal in en bekleed bodem en zijwanden met de helft van het bladerdeeg.
Strooi paneermeel over de bodem.
Schep het vleesmengsel in de ovenschaal en verdeel de plakjes hardgekookt ei erover.
Bedek de schaal met de rest van het bladerdeeg.
Druk de rand goed dicht en maak in het midden van het deeg een gaatje voor stoomontsnapping.
Smelt de overgebleven boter (in de magnetron) en bestrijk hiermee de bovenkant van het deeg.
Bak de vleespastei in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot het deeg goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de vleespastei met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees