Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Taart met Spek, Kip en Witte Kool
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
spekreepjes
▢
3
eetlepels
olie
▢
2
uien
gesnipperd
▢
600
g
panklare witte kool
▢
3
eieren
▢
6
plakjes
ontdooid diepvriesbladerdeeg
▢
250
g
kipfilet
in reepjes
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de spekreepjes op laag vuur tot ze knapperig zijn.
Haal ze uit de pan en zet opzij.
Verhit in dezelfde koekenpan de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en witte kool gedurende 3 minuten.
Voeg de spekreepjes weer toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
Klop de eieren los met zout en peper naar smaak.
Bekleed de bodem en zijkanten van een ingevette taartvorm met ontdooid bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verdeel het koolmengsel over het deeg en giet het losgeklopte ei erover.
Leg de kipfiletreepjes op de taart en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25 minuten, tot deze gaar en lichtbruin is.
Dek de taart de laatste 5 minuten af met aluminiumfolie.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees