Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paddenstoelentaart met Walnotendeeg
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
walnoten
▢
200
g
bloem
▢
75
g
koude boter
in blokjes
▢
4
eieren
▢
1
citroen
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
uien
fijngesneden
▢
400
g
paddestoelenmelange
schoongeborsteld
▢
100
g
verse peterselie
fijngesneden
▢
125
ml
slagroom
Instructies
Rooster de walnoten in een antiaanbakpan tot ze licht verkleuren.
Laat ze afkoelen en maal ze fijn in een keukenmachine.
Zeef de bloem in een kom en voeg de boter, 2 theelepels zout, een ei en de gemalen walnoten toe.
Kneed met koele handen een soepel deeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak, iets groter dan de taartvorm.
Bekleed de vorm met het deeg.
Bak de kale bodem 15 minuten in de oven.
Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze tot ze bruin zijn.
Meng de peterselie en de helft van de citroenrasp door het paddenstoelenmengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop 3 eieren los met 1 eetlepel citroensap en de slagroom.
Giet dit mengsel over de taartbodem en verdeel het paddenstoelenmengsel erover.
Bak nog 20 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
28
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Noten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch