Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pruimentaartjes
Tartes aux pruneaux
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
geschaafde amandelen
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries, ontdooid
▢
1
eetlepel
fijne kristalsuiker
▢
250
g
verse pruimen
▢
4
eetlepels
abrikozenjam
▢
125
ml
crème fraîche
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op een ingevette bakplaat.
Bestrijk de randen van het bladerdeeg met water en vouw ze 2 cm om, zodat er een dikkere rand ontstaat.
Maak inkepingen in de rand met een mes of druk er tanden van een vork in.
Strooi de kristalsuiker in het midden van het bladerdeeg.
Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pitten.
Leg de stukjes pruim met de bolle kant omhoog op het bladerdeeg.
Bak de taartjes in het midden van de oven ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Bestrijk de bovenkant van de taartjes direct na het bakken royaal met abrikozenjam voor een mooie glans.
Strooi de geroosterde amandelen eroverheen en laat de taartjes afkoelen tot ze lauwwarm of koud zijn.
Serveren:
Serveer de pruimentaartjes met losgeroerde, ongezoete crème fraîche
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met losgeroerde, ongezoete crème fraîche.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk