Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Coquilles st. Jaques aux jambon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
32
pl
gandaham
GARNITUUR
▢
1
bos
basilicum
▢
100
g
doperwten
▢
1
sjalotje
▢
Zout
▢
Peper
▢
4
bl
bladerdeeg
ERWTENSOEP
▢
500
g
doperwten
▢
3
sjalotten
▢
2
teen
look
▢
4
dl
gev, fond
▢
2
dl
room
▢
Zout
▢
Peper
HAZELNOOTEMULSIE
▢
50
g
hazaelnoten
▢
2
dl
room
▢
2
dl
melk
▢
Boter
▢
Hazelnootolie
▢
Zout
▢
Peper
▢
32
coquilles
Instructies
ERWTENSOEP :
Sjalotten snipperen en look hakken.
Beide aanzweten in boter.
De fond en de room toevoegen.
Aaan de kook brengen en de erwten toevoegen.
Geheel laten koken gedurende 5 minuten.
Massa pureren, door zeef drukken en op smaak brengen.
Laten afkoelen.
HAZELNOOTEMULSIE :
Hazelnoten lichtbruin bakken in wat boter.
Room en melk toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken.
Pureren en zeven en op smaak brengen.
Monteren met boter en paar druppels hazelnootolie.
BLADERDEEG KUSSENTJES
Snijd elk lapje bladerdeeg in vier gelijke stukken.
Leg ze op een siliconenmat en laat 20 minuten rusten.
Bak ze af op 180 graden in 15 minuten.
Laat afkoelen.
GARNITUUR :
Sjalot snipperen en aanzweten in boter.
Doperwten toevoegen en garen op laag vuur.
COQUILLES :
Coquilles zouten en peperen en door de bloem wentelen.
Sauteren in boter aan elke zijde 1 minuut.
Erwtensoep warm maken.
Hazelnootemulsie warm maken.
DRESSEREN :
In diep bord een coquille leggen, hierop een plakje gandaham, weer een coquille en weer ham.
Hierop een paar doperwten en takje basilicum.
Soep rondom scheppen.
Hazelnootemulsie opschuimen met staafmixer en er langs scheppen.
Leg bovenop een bladerdeegkussentje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk