Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vanille-Mango Mousse met Ananasreepjes
Porties:
4
personen
exclusief wachttijd voor het marineren
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
rijpe
mango's
▢
50
ml
versgeperst sinaasappelsap
▢
500
g
halfvolle vanillekwark
▢
4
plakken
verse ananas
in reepjes
▢
1
eetlepel
honing
of 1 eetlepel gembersiroop als alternatief
▢
1
theelepel
gemberpoeder
Instructies
Schil de mango's met een dunschiller.
Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en vervolgens in blokjes.
Meng in een kom de helft van de mangoblokjes met het sinaasappelsap, honing (of gembersiroop) en gemberpoeder.
Laat dit mengsel minstens 10 minuten staan.
Pureer de rest van de mangoblokjes in een keukenmachine of met een staafmixer.
Meng de mangopuree door de vanillekwark en schep dit mengsel in vier wijde glazen.
Verdeel de gemarineerde mangostukjes (inclusief het vocht) over de glazen.
Steek de ananasreepjes decoratief in de glazen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je gembersiroop in huis hebt, kun je de honing en het gemberpoeder vervangen door 1 eetlepel gembersiroop.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
4
g
|
Sugar:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Jaargetijde:
Snel te maken