Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Vanillepudding met Gemarineerde Aardbeien
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
koeltijd
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
vanillestokjes
▢
400
ml
magere melk
▢
5
gelatineblaadjes
▢
125
ml
magere slagroom
▢
4
eiwitten
▢
500
g
verse aardbeien
▢
75
g
suiker
of naar smaak
Instructies
Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit.
Breng de magere melk met 50 g suiker, de vanillestokjes en de helft van het vanillemerg aan de kook; laat het even trekken.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Haal de melk van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op.
Plaats de pan met het melkmengsel in een grote bak met ijswater om snel af te koelen.
Klop ondertussen de magere slagroom stijf.
Klop in een andere, vetvrije kom het eiwit met 2 eetlepels suiker en een snufje zout tot stijve pieken.
Zodra het melkmengsel lobbig begint te worden, spatel voorzichtig de slagroom en daarna het eiwitschuim erdoor.
Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Halveer de aardbeien, meng het overgebleven vanillemerg met de rest van de suiker en meng dit door de aardbeien.
Laat de aardbeien 2 uur marineren.
Dompel de puddingvorm even tot de rand in een bak met heet water.
Plaats een schaal op de vorm, draai ze samen om en laat de pudding voorzichtig uit de vorm glijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gemarineerde aardbeien apart bij de vanillepudding voor een heerlijk verfrissend dessert.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
12
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland