Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Varkensfilet met Appel-Gember Vulling en Port Jus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
marineren, & 1 uur ovenbereidingstijd.
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
3
plakjes
mager spek
in kleine blokjes
▢
4
cm
verse gemberwortel
fijngesneden
▢
3
appels
in kleine blokjes
▢
6
lente-uitjes
in ringetjes
▢
3
stukken varkensfilet à ca. 500 g
▢
4
teentjes
knoflook
geperst
▢
2
potten gevogeltefond à 380 ml
▢
150
ml
witte port
▢
100
g
koude roomboter
in blokjes
▢
150
g
mager spek
in plakjes
▢
2
takjes
bladselderij
fijngesneden
Instructies
Verhit in een ruime koekenpan 1 eetlepel olie en bak het spek 1 minuut zachtjes uit.
Voeg de gember en appel toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel afkoelen en meng de lente-uitjes erdoor.
Snijd elke varkensfilet horizontaal in, zodat het vlees gevuld kan worden.
Meng in een kommetje knoflook met 2 eetlepels olie.
Vul de varkensfilets met het appelmengsel en druk stevig aan.
Steek de openingen vast met cocktailprikkers en bestrijk het vlees met knoflookolie.
Doe het in een schaal en laat het minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Breng de gevogeltefond en port aan de kook, en laat op hoog vuur tot 1/3 inkoken.
Haal de pan van het vuur en klop de helft van de boter erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de jus afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit in dezelfde koekenpan de resterende olijfolie en braad het vlees rondom aan.
Doe het vlees met bakvocht in een braadslede, beleg het met plakjes spek en braad het ongeveer 1 uur in de oven.
Verwijder de laatste 10 minuten het spek van de varkensfilet.
Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het nog 10 minuten rusten.
Verwarm de port jus.
Meng de fijngesneden bladselderij erdoor.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de heerlijke port jus.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees