Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Varkenshaas met Boerenjongens
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
varkenshaasjes
ongeveer 500 g
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
2
theelepels
tijm
▢
50
g
boter
▢
750
g
boerenaardappel friet
▢
380
ml
vleesfond
uit een pot
▢
4
eetlepels
boerenjongens
▢
Olie om te frituren
Instructies
Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier.
Bestrijk ze met mosterd en strooi er tijm, zout en peper overheen.
Vouw indien nodig dunne delen van de varkenshaasjes dubbel en zet vast met cocktailprikkers, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt.
Verhit de boter in een braadpan.
Bak het vlees aan alle kanten bruin.
Zet het vuur lager en laat de varkenshaasjes in 15-20 minuten gaar braden, draai ze af en toe om.
Verhit ondertussen de frituurolie.
Haal het vlees uit de pan (laat het bakvet in de pan) en wikkel het in aluminiumfolie.
Laat het nog 5 minuten rusten.
Bak de boerenaardappel friet goudbruin volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer de vleesfond en boerenjongens door het achtergebleven bakvet van het vlees.
Los eventuele aanbaksels goed op en laat de jus iets inkoken.
Breng de jus op smaak met zout en peper.
Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over vier warme borden.
Schep de jus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een gemengde salade voor een extra frisse touch
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken