Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vijgen-Wortelmuffins met Roomkaasglazuur
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
zelfrijzend bakmeel
gezeefd
▢
1½
theelepel
bakpoeder
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
50
g
geraspte wortel
▢
6
gedroogde
vijgen
fijngesneden
▢
2
eieren
▢
6
eetlepels
honing
▢
250
ml
wortelsap of sinaasappelsap
▢
100
ml
zonnebloemolie
▢
100
g
verse roomkaas
naturel
▢
100
g
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kom het bakmeel met bakpoeder, kaneel en een mespunt zout.
Voeg de geraspte wortel en fijngesneden vijgen toe aan het bakmeelmengsel.
Klop in een andere kom de eieren los en roer de honing, wortelsap en olie erdoor.
Maak een kuiltje in het bakmeel en giet het eimengsel erin.
Spatel luchtig door het bakmeel (paar klontjes zijn niet erg).
Schep het beslag in de ingevette holtes van een muffinvorm.
Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen en haal ze daarna uit de vorm.
Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
Roer de roomkaas en poedersuiker door elkaar tot een glad glazuur.
Strijk het glazuur met een spatel over de bovenkant van de afgekoelde muffins.
Het glazuur druipt langs de rand, maar wordt niet hard.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke vijgen-wortelmuffins met romig roomkaasglazuur!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart