Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Wintersalade met Gegrilde Kipfilet
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
kipfilet
in dikke plakken
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
4
kleine
stevige Breaburn-appels, in partjes
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
1
kopje
Romainesla
in brede repen
▢
1
zakje
waterkers
75 g, harde steeltjes verwijderd
▢
2
gekookte
rode bieten
in blokjes
▢
Voor de dressing:
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd de kipfilets in dikke plakken.
Meng in een kom mosterd met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
Wentel de plakken kip door de mosterdolie.
Verhit een grillpan en rooster de kip 2-3 minuten per kant, tot ze bruin en gaar zijn.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de appelpartjes op hoog vuur bruin.
Klop de balsamicoazijn met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing.
Snijd de Romainesla in brede repen en was deze.
Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers.
Schil en snijd de rode bieten in blokjes.
Meng de sla en waterkers met de dressing.
Verdeel de salade over vier diepe borden.
Verdeel de gebakken appels, bietenblokjes en gegrilde kip over de salade.
Besprenkel de rest van de dressing over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze wintersalade met een heerlijk Boulogne stokbrood.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Salade
Jaargetijde:
Snel te maken