Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartverwarmende Wintergroentesoep met Knoflookcroutons en Oude Kaas
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
sneetjes
volkoren bruinbrood
zonder korst
▢
1
sjalot
fijngesnipperd
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
200
g
winterpeen
in blokjes
▢
2
stengels
bleekselderij
fijngesneden
▢
1
liter
vers groentesap of tomatensap
▢
2
eetlepels
boter
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
150
g
broccoli
in zeer kleine roosjes
▢
100
g
diepvries tuinerwten
▢
250
g
oude kaas
in kleine blokjes
Instructies
Snijd het brood in blokjes.
Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de sjalot 2 minuten.
Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en roer goed door.
Schenk het groentesap erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes doorkoken.
Verhit ondertussen in een koekenpan met antiaanbaklaag de boter.
Meng het brood met knoflook en bak het op laag vuur al omscheppend goudbruin.
Bestrooi de croutons met zout en peper naar smaak.
Roer de broccoli en tuinerwten door de soep en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken, onafgedekt.
Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel deze over vier diepe borden.
Verdeel de knoflookcroutons en blokjes oude kaas over de soep.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak, voor kinderen die niet van knoflook houden, eerst enkele croutons zonder knoflook.
Of gebruik eventueel kant-en-klare croutons.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch