Verwijder het klokhuis en snijd de appelen in fijne plakjes.
Kruimel de beschuiten klein.
Snijd de pruimen in fijne plakjes.
Meng de appel en de pruimenplakjes, 40 gr beschuitkruim, de bruine suiker, de kaneel en het zout door elkaar.
Smelt 25 gr boter.
Leg het bladerdeeg op een bebloemde tafel en rol het uit tot een lap van 30 X 30 X 2.5 cm.
Met zowel links als rechts een marge van 9 tot 10 cm.
Duid deze marge aan door zijdelings met een lat het deeg in te drukken.
Strijk het deeg met een kwastje in met gesmolten boter.
Verdeel het mengsel over het middelste gedeelte.
Klap de marge links en rechts naar binnen en druk aan met de deegrol.
Druk het deeg met de vingers bovenaan en aan alle naden heel goed aan, zodat de vulling er bij het bakken niet uitloopt.
Schik het met de naad naar beneden op een met boter ingestreken bakplaat.
Strijk het bovenaan in met boter en strooi er het resterende broodkruim over.
Bak de strudel eerst resterende broodkruim over.
15 minuten af op 200° en daarna nog eens 15 tot 20 minuten op 150°.
Notities / Tips / Wijnadvies
Strooi eventueel wat poedersuiker over de Jonagold
strudel en geef hierbij een lekker kopje koffie.
Tip:
Controleer af en toe of de strudel niet te bruin
bakt.
Pas de temperatuur en de bakduur eventueel aan.
De strudel kan U zowel warm als lauw serveren, in
plakken gesneden en vergezeld van een toef
gesuikerde slagroom.