Blancheer de spinazieblaadjes zeer kort in water, verfris ze en dep ze droog op keukenpapier.
Bekleed een terrine met cellofaanpapier en met de spinazieblaadjes.
Verwarm de room en los er de in water geweekte gelatineblaadjes in op.
Snijd de kaassoorten in repen en schik ze creatief in de terrine.
Smeer tussen elk laagje wat room rol de zachte geitenkaas eventueel in spinazieblaadjes.
Pak het geheel in met overhangende stukjes spinazie en cellofaan.
Zet enkele uren koel.
Maal voor de saus de verse geitenkaas, de yoghurt, de radijsjes, het sjalotje, peper en zout met de staafmixer.
Doe er de snippers groene kruiden bij.
Verdun eventueel met wat melk.
Snijd de binnenste malse blaadjes uit de selderij en was ze.
Was de slaatjes.
Leg een snede van de terrine op een koel bord.
Lepel er saus om heen en versier met radijsblokjes, selderijhartjes, slaatjes, druiven en tuingroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tips en weetjes
Dit is een originele manier om kaas eens op een andere manier te serveren.
Uiteraard kunnen andere kazen gebruikt worden.
Best zijn zachte en halfharde soorten.
De zachtere soorten moeten wel in het midden geplaatst worden.
Dompel het mes in warm water, zodat het veel gemakkelijker snijdt en er geen kruimels gevormd worden.
Probeer ook eens een toast van notenbrood bij dit gerecht.