Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Kaastaart van Frans Huits
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Gistdeeg
Voor de vulling:
▢
500
gr
plattekaas
▢
250
gr
suiker
▢
4
eieren
▢
2
pakjes
vanillesuiker
▢
50
gr
makarons
▢
1
dl
melk
▢
75
gr
gemalen amandelen
▢
¼
lt room
▢
100
gr
boter
▢
75
gr
gemalen amandelen
▢
½
dl
rum.
Instructies
Bereid het gistdeeg met dezelfde ingrediënten als de plattekaastaart op z’n Brabants.
Beboter een springvorm, bestuif hem met wat bloem en bekleed met het deeg.
Klop de plattekaas met de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker luchtig.
Week de makarons in de melk.
Voeg nu de geweekte makarons en de amandelen bij de plattekaas.
Maak de boter zacht en voeg die samen met de room toe.
Klop het wit van de eieren stijf en schep het door de plattekaas.
Voeg naar smaak rum toe.
Leg de vulling in het deeg en laat het in een op 190°C voorverwarmde oven 45 minuten bakken. .
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Kaas
Land van herkomst
België