Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel cordon bleus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
grote
aardappelen
van ongeveer gelijke grootte
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
▢
200
gr
Kernhem kaas
▢
1
el
grove mosterd
▢
150
gr
ham
▢
4
el
bloem
▢
2
eieren
▢
40
gr
cornflakes
▢
Boter
Instructies
Snijd de aardappelen overlangs in plakken van 1 cm dikte (gebruik de bolle kantjes niet).
Kook ze gedurende 5 minuten voor in weinig water met zout en giet ze vervolgens af.
Snijd de Kernhem kaas in plakken van 1 cm dik en vervolgens op het formaat van de aardappelplakken.
Omwikkel elke plak kaas met een plak ham en leg deze tussen twee aardappelplakken; druk goed aan.
Haal de pakketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de geplette cornflakes.
Bak de pakketjes in boter tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Aardappel Cordon Bleus met worteltjes en vis of kip voor een heerlijke maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
/
Varkensvlees