Schaaf de aardappelen in plakjes en kook ze 5 minuten in weinig water met zout.
Snijd de courgette in plakjes.
Vet een platte ovenschaal in en leg een derde van de aardappelplakjes op de bodem.
Bestrooi met een lepeltje kaas.
Verdeel de helft van de courgetteplakjes erover en besprenkel met kerriepoeder.
Herhaal dit proces nog 3 keer, eindigend met een laag aardappelplakjes.
Meng de melk en room, klop de eieren erdoor en pers het teentje knoflook erboven uit.
Roer de resterende kaas erdoor en voeg peper en eventueel wat zout naar smaak toe.
Schenk het mengsel over de lagen in de ovenschaal en bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 25 minuten, totdat het goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Aardappel-Courgette Gratin met kip en een frisse salade voor een heerlijke maaltijd.