Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel Gnocchi met Pesto
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
625
g
kruimige aardappelen
▢
1
ei
losgeklopt
▢
Nootmuskaat
▢
Zout
▢
Peper
▢
200
g
bloem
▢
Pesto
Instructies
Kook de aardappelen in de schil gaar.
Schil de hete aardappelen en pureer ze.
Roer er het losgeklopte ei, eventueel een mespuntje nootmuskaat, zout, peper en de helft van de bloem door.
Voeg zoveel bloem toe tot er een zachte, gladde en iets kleverige massa ontstaat.
Vorm rollen van ongeveer 2 cm dikte en laat deze afgedekt in de koelkast ongeveer 1 uur opstijven.
Snijd de rollen in stukjes van 2 cm.
Duw elk stukje zachtjes over de tanden van een vork, zodat de gnocchi aan de kant van de duim hol wordt en aan de kant van de vork bol en geribbeld.
Laat een aantal gnocchi in ruim kokend water met zout glijden en pocheer ze tot ze boven komen drijven.
Leg de gnocchi op een warme schaal en serveer ze met pesto.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de gnocchi met extra verse kruiden, zoals basilicum of peterselie, voor een verfrissende smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch