Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Aardappel-Tomaatschotel met Kruidige Twist
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappelen
▢
5
tomaten
▢
2
uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
Boter
▢
1
eetlepel
verse basilicum
fijngehakt
▢
1
eetlepel
verse peterselie
fijngehakt
▢
Zout
▢
Peper
▢
100
g
geraspte mozzarella of Parmezaanse kaas
▢
3
eetlepels
volkoren paneermeel
Instructies
Snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze gedurende 6 minuten voor.
Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.
Fruit de gesnipperde uien en knoflook in een beetje boter en schep ze in een ingevette ovenschaal.
Leg een laagje aardappelplakjes op de uien en knoflook, gevolgd door tomaatplakjes.
Bestrooi elke laag met verse basilicum, peterselie, zout en peper.
Herhaal deze laagjes en eindig met een laag aardappelen.
Strooi de geraspte kaas en het paneermeel over de bovenkant en verdeel hier en daar kleine klontjes boter.
Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 200°C en bak gedurende 40 minuten, of totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Ovenschotel