Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken Aardappelen met Rozemarijn en Ui
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr.
aardappelen
▢
1
el.
olijfolie
▢
1
tl.
verse rozemarijn
fijngehakt
▢
1
ui
fijn gesneden
▢
Zout naar smaak
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een snufje zout tot ze net gaar zijn (ongeveer 8 minuten).
Laat de gekookte aardappelen afkoelen en snijd ze in parten.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
Bak de aardappelparten al omscheppend in de hete olie totdat ze rondom goudbruin en knapperig zijn.
Voeg de fijn gesneden ui toe aan de aardappelen en bak deze mee totdat de ui zacht en licht gekarameliseerd is.
Bestrooi het geheel met fijngehakte rozemarijn en bak nog een paar minuten, zodat de rozemarijnsmaak goed in de aardappelen trekt.
Breng op smaak met zout naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken aardappelen met rozemarijn en ui direct als bijgerecht. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch