Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel-Groentetajine met Abrikozen en Saffraan
Porties:
4
Bereidingstijd:
2
uur
uur
15
minuten
minuten
Total time
2
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
1
bosje
bospeen
▢
2
paprika's
▢
200
g
sperziebonen
▢
400
g
aardappels
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
100
g
gewelde abrikozen
▢
1
envelopje
saffraandraadjes
▢
1
theelepel
ketoembar
gemalen koriander
▢
1
kaneelstokje
▢
5
kruidnagels
▢
1
theelepel
honing
Instructies
Snipper de uien grof.
Verwijder het groen tot op een klein stukje van de worteltjes.
Schil de worteltjes met een dunschiller.
Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika's in grote stukken.
Maak de sperziebonen schoon en was ze.
Boen de aardappels onder koud stromend water schoon en snijd ze in stukken.
Verhit de olijfolie in een grote braadpan.
Fruit de ui en voeg dan de andere groenten toe.
Voeg zoveel water toe dat alle groenten net niet onderstaan.
Voeg de gewelde abrikozen, saffraan, ketoembar, kaneelstokje, kruidnagels en honing toe.
Breng alles aan de kook.
Stoof de groenten met het deksel schuin op de pan op zacht vuur (met vlamverdeler) in ongeveer 2 uur gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je dit gerecht als apart hoofdgerecht wilt serveren, kun je 4 hardgekookte eieren in stukken gesneden kort meewarmen.
Voedingswaarden
Calories:
295
kcal
|
koolhydraten:
46
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stoofpot
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch