Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paella van Cucina Christina
Deze lichte paella is perfect voor een zomerse maaltijd.
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
grote pan
Ingrediënten
▢
1½
pak
gele rijst
▢
1
pak
diepvrieserwten
▢
150
g
wortel
in zeer dunne plakjes
▢
3
bosuitjes
fijn gesneden
▢
3
tenen
knoflook
fijngeperst
▢
1
rode ui
in kwart reepjes
▢
500
g
kipfilet
in blokjes
▢
1
zak
diepvriesgarnalen
400g, met staartje
▢
200
g
mosselen
▢
1
el
Andalus kruiden of paella kruiden
▢
1
gegrilde rode paprika
in reepjes
▢
Olijfolie naar smaak
▢
2
limoenen
in partjes
▢
2
sinaasappels
in partjes
▢
Verse
peterselie
fijngehakt
Instructies
Zet een grote wokpan klaar en ontdooi de erwten en garnalen.
Kook de gele rijst in een grote pan met water en voeg kipbouillonblokjes toe.
Verhit olijfolie in de wok en roerbak de erwten, wortelen, paprika, rode ui en kipblokjes totdat de kip gaar is.
Voeg de laatste 3 minuten de garnalen toe.
Gebruik 1 eetlepel Andalus kruiden van Jonnie Boer tijdens het wokken.
Voeg nu de warme rijst, mosselen en bosuiringetjes toe aan de wok.
Zorg dat alles goed warm is.
Serveer de paella op borden met 2 partjes limoen en 2 partjes sinaasappel per bord.
Strooi er een beetje verse peterselie overheen voor een mooi opgemaakt bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Albariño of een Verdejo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij