Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Selderiesalade á Aly
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
potje
selderiesalade
450 g
▢
5
hardgekookte eieren
in plakjes
▢
450
g
ham
in twee plakken
▢
1
blikje
maïs
450 g
▢
Ca. 300 ml yogonaise
▢
0,2
l
slagroom
▢
Iets suiker
▢
2
appels
▢
1
blikje
ananas
450 g
▢
1
prei
Instructies
Doe in een ovenschaal de goed uitgelekte selderie, maak glad.
Leg hierop de in pakjes gesneden eieren.
Vervolgens een laag ham in blokjes gesneden.
Hierop een laag goed uitgelekte maïs.
Maak een sausje van de yogonaise en de slagroom (slagroom niet stijfkloppen).
Wat suiker aan toevoegen.
Doe de helft van de saus over de ingrediënten, glad maken.
Schil 2 appels, snijd ze in blokjes en leg ze op de saus.
Vervolgens de ananas in blokjes (goed uitlekken).
Dan de andere helft van de saus erop doen.
Snijd de prei zeer fijn en doe die als laatste over de salade.
Minimaal 2 uur in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Nederland