Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Semifreddo van frambozen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
frambozen
▢
110
g
poedersuiker
▢
1 ½
eetlepels
limoensap
▢
200
ml
Griekse yoghurt
▢
300
ml
slagroom
▢
Wafeltjes voor het serveren
Instructies
Doe de frambozen, suiker, limoensap en yoghurt in een blender en pureer alles in een 25-tal
seconden.
Klop de room in een kom tot zachte pieken.
Spatel het frambozen mengsel voorzichtig door de slagroom.
Schep het mengsel in een laag metalen ijsbakje, dek het af met huishoudfolie en zet het
gedurende ongeveer een 1 uur in de diepvriezer.
Alleen de randen mogen bevroren zijn.
Bekleed een cakeblik van 1 l inhoud met keukenfolie en laat het over de rand afhangen.
Doe de frambozen massa terug in de blender en pureer het mengsel in 8 seconden glad.
Schep het in de geprepareerde vorm en strijk de bovenkant glad.
Vouw het folie erover en zet het blik minimaal 4 uur in de diepvriezer.
Haal het blik uit de vriezer en laat 3 minuten op kamertemperatuur komen.
Trek de semifreddo aan het folie uit de vorm en snijd het in plakken.
Leg elk plak , als een sandwich, tussen twee op maat gesneden wafeltjes.
Dien op met een paar frambozen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit