Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Stoofschotel met Runderlappen en Aardappelen
Lekker op een koude winteravond.
Porties:
4
(inclusief suddertijd)
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote stoofpan
snijplank
scherp mes
Ingrediënten
▢
500
gram
runderlappen
in dobbelsteentjes gesneden
▢
½
theelepel
gemalen kruidnagel
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
3
eetlepels
bloem
▢
1
blik
tomatencrèmesoep
400 ml
▢
500
gram
aardappelen
in blokjes gesneden
▢
400
gram
haricots verts
schoongemaakt
▢
1
komkommer
in stukjes gesneden
▢
2
eetlepels
olie
Instructies
Voorbereiding:
Meng de bloem met gemalen kruidnagel, zout en peper in een kom.
Haal de dobbelsteentjes runderlappen door het bloemmengsel zodat ze goed bedekt zijn.
Vlees Bakken:
Verhit de olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
Bak de met bloem bedekte runderlapjes tot ze aan alle kanten bruin zijn.
Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Ui Fruiten:
Voeg indien nodig wat extra olie toe aan de pan en fruit de ui tot deze glazig is.
Soep Toevoegen:
Voeg het blik tomatencrèmesoep toe aan de pan met de uien en verwarm het geheel.
Stoofschotel Samenstellen:
Doe het vlees terug in de pan en voeg de blokjes aardappel toe.
Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn (ongeveer 45-60 minuten).
Haricots Verts Toevoegen:
Voeg de haricots verts toe aan de stoofschotel en laat nog eens 15 minuten sudderen tot ze beetgaar zijn.
Komkommer Toevoegen:
Voeg als laatste de stukjes komkommer toe en laat nog 10 minuten stoven.
Serveren:
Serveer de stoofschotel warm, ideaal voor een koude winteravond.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Spanje