Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sneeuweieren met crème caffee anglaise en karamel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eiwitten
▢
1
theelepel
citroensap
▢
100
g
witte basterdsuiker
▢
½
l
melk
Crème anglaise:
▢
8
eierdooiers
▢
120
g
suiker
▢
1
dl
espresso
▢
5
dl
melk
gezeefde melk van sneeuweieren
▢
3
dl
slagroom
▢
1
theelepel
maïzena
Karamel:
▢
100
g
basterdsuiker
▢
2
theelepels
glucosesiroop
▢
2
eetlepels
koud water
▢
Chocolade Garnering
▢
Cornetje met chocolade
Instructies
Maak de sneeuweieren:
Klop de eiwitten stijf en klop er vervolgens beetje voor beetje de suiker door.
Breng in een pan de melk tegen de kook aan en pocheer hierin de sneeuweieren.
Schep 1 lepel eiwit uit de kom en pocheer deze 2 minuten aan elke kant en laat uitlekken.
Gebruik een warme lepel.
Zeef de melk en gebruik voor de crème.
Doe alle melk voor de crème anglaise met een opengesneden vanillestokje in een pan met dikke bodem, en breng langzaam aan de kook.
Laat de melk 10 minuten zachtjes trekken.
Klop intussen de eierdooiers met de suiker in een kom totdat de suiker opgelost is en het mengsel wit van kleur.
Eventueel nu maïzena toevoegen.
Neem de melk van het vuur en verwijder het vanillestokje.
Schenk de warme melk al kloppend langzaam bij het eidooier mengsel.
Voeg de sterke koffie toe.
Blijf rustig roeren en schenk het mengsel terug in de pan.
Laat de saus al roerende zacht binden op laag vuur tot de saus zo dik is dat hij op de bolle kant van een lepel blijft liggen.
Neem de pan van het vuur en blijf nog even doorroeren om hem langzaam te laten afkoelen.
Dan de saus in schaaltjes schenken.
Afdekken met plasticfolie en wegzetten.
Maak chocolaatjes voor de garnering op bakpapier met het cornetje gevuld met chocolade.
Maak de karamelsaus, als de nagerechten zover klaar zijn, door de ingrediënten in een pan te doen.
Verwarm de pan zonder te roeren en wanneer er een heldere siroop ontstaat, de pit hoger
zetten zodat de suiker kan karameliseren.
Neem het goudbruine karamel van het vuur en schenk deze over het nagerecht.
Wacht met serveren totdat de karamel stevig is geworden.
Steek er enkele chocolaatjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht