Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snelle citruscake
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Gemalen amandelen
▢
3
eieren
▢
150
g
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
100
g
tarwebloem
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
1
theelepel
kardemom
▢
60
g
maïzenabloem
▢
2
theelepel
bakpoeder
▢
1
dl
hete melk
▢
1
theelepel
geraspte citroenschil
of sinaasappelschil
▢
Boter
Instructies
De oven voorverwarmen op 200°C.
Een decoratieve bakvorm (+/- 1½ l) invetten en bestrooien met gemalen amandelen.
De eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa kloppen.
De bloem met de specerijen, de maïzena en het bakpoeder zeven.
Alles luchtig door het eiermengsel scheppen.
De melk erdoor roeren en de citroen- of sinaasappelrasp toevoegen.
Het beslag direct in de vorm scheppen, gladstrijken en midden in de oven +/- 30 minuten
bakken.
Een paar minuten in de vorm laten afkoelen.
Op een rooster omkeren en onder de vorm verder laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Noten
Land van herkomst
België