Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
So ya fan
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
kankoeng
waterspinazie
▢
4
stuks
kippenpootjes
▢
4
stuks
hamlappen
▢
3
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
1
stuks
uitje
in dunne ringetjes
▢
3
eetlepels
dunne soja
▢
2
eetlepels
droge sherry
▢
1
stuks
tomaat
Instructies
Maak de kangkoeng schoon en verdeel ze in stukken van 5 cm.
De harde uiteinden van de stelen wegdoen.
Kook de kangkoeng beetgaar in wat water met zout.
Laat uitlekken in een vergiet.
Bestrooi de kip en het varkensvlees met wat zout en peper.
Frituur de kip en daarna het varkensvlees in de olie gaar en lichtbruin.
Doe dit in een paar keer om te voorkomen dat het vlees van binnen nog rauw en van buiten verbrand is.
Fruit, knoflook en ui in wat olie, goudbruin en blus met sherry en soja.
Doe de in stukjes gesneden tomaat er bij en sudder tot u een mooie gladde saus hebt.
Op smaak afmaken met peper en zout.
Doe kip en groenten op een bord en schenk de saus eroverheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
China