Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Gezond Bananenbrood met Havermout en Noten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
rijpe
bananen
▢
2
eieren
▢
¼
kopje
Griekse yoghurt
ongezoet
▢
¼
kopje
honing of ahornsiroop
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
1 ½
kopjes
havermout
▢
½
kopje
volkorenmeel
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
½
theelepel
baksoda
zuiveringszout
▢
½
theelepel
zout
▢
½
kopje
gehakte noten
bijv. walnoten of amandelen
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Vet een broodvorm in en bekleed deze eventueel met bakpapier.
Prak de rijpe bananen in een grote kom.
Voeg de eieren, Griekse yoghurt, honing (of ahornsiroop) en vanille-extract toe aan de bananen.
Meng goed.
In een andere kom combineer je de havermout, volkorenmeel, bakpoeder, baksoda en zout.
Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng alles goed door.
Roer de gehakte noten erdoor.
Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45-55 minuten, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
Laat het gezonde bananenbrood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Snijd in plakjes en geniet van een gezondere variant van dit geliefde baksel!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Cake
/
Fruit
/
Noten