Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zachtgekookt Ei, Gepaneerd, met Truffelcrostini
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
16
eieren
▢
Azijn
▢
Bloem
▢
Eiwit
▢
Paneermeel
Voor soezenbeslag:
▢
1
dl
water
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
100
g
eieren
▢
Zout
Voor crostini's:
▢
2
plakken
witbrood
▢
Truffelpasta
▢
Boter
Instructies
Kook de eieren in kokend water met zout en azijn gedurende 4 minuten tot ze zacht zijn, en laat ze vervolgens in ijswater afkoelen.
Pel de eieren en haal ze achtereenvolgens door de bloem, eiwit en paneermeel.
Haal de eieren daarna nogmaals door eiwit en paneermeel.
Voor het soezenbeslag: Doe het water met de boter en een snufje zout in een pan en verwarm het tot de boter is gesmolten.
Breng aan de kook en voeg de bloem in één keer toe.
Roer op laag vuur tot er een bal ontstaat.
Haal van het vuur en roer er de eieren één voor één door.
Spuit 16 cirkels met een diameter van 3 cm op een siliconenmat met een klein glad spuitmondje.
Bak ze af in een oven van 180 graden gedurende 15 minuten en laat ze afkoelen.
Voor de crostini's: Snijd de plakken brood middendoor en bak ze in boter aan beide zijden krokant en goudbruin.
Snijd de plakken in de lengte open en bestrijk ze met truffelpasta.
Leg ze weer op elkaar en snijd ze in 32 repen.
Frituur de eieren in olie van 180°C en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de crostini's in een oven van 80 graden.
Om te serveren, leg op elk bord twee soezenringen.
Snijd aan de spitse kant van de eieren een kapje af en zet de eieren op de soezenringen.
Leg er twee crostini's naast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke tussengerecht met gepaneerde eieren en truffelcrostini's!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Tussengerecht