Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese Loempia's
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de velletjes:
▢
100
g
bloem
▢
1
losgeklopt ei
▢
Koud water
Voor de vulling:
▢
250
g
zeer mager varkensvlees
in reepjes gesneden
▢
100
g
garnalen
gekookt, gepeld en gehakt
▢
4
lente-uitjes
schoongemaakt en gehakt
▢
1
eetlepel
verse gember
gehakt
▢
100
g
Chinese kool
gewassen en in repen gesneden
▢
100
g
taugé
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
1
losgeklopt ei
Instructies
Zeef de bloem in een kom, voeg het losgeklopte ei en 15 ml water toe en klop stevig met een houten lepel.
Kneed verder met de handen tot het deeg soepel en elastisch is.
Pak het in plastic in en laat het minstens 4 uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit tot een plak van 5 mm dikte op een met bloem bestoven werkvlak.
Snijd 12 gelijke vierkantjes van 15 x 15 cm uit.
Bak de stukjes vlees in een wok in hete olie kort aan, voeg de overige ingrediënten toe, behalve het losgeklopte ei, om de pakjes af te sluiten.
Bak alles al omscheppend tot het door en door heet is en haal de pan van het vuur.
Bestrijk de randen van 4 deegplakjes met ei.
Leg een lepel vulling op elk plakje, vouw het over de vulling en sla beide zijkanten eroverheen.
Rol het nu stevig op en zorg dat de inhoud goed verzegeld zit.
Verhit de olie in een frituurpan tot 190°C en bak 2 loempia's tegelijk goudbruin en knapperig.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet met een pittige saus naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Land van herkomst
China