Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Stoofperen met Citroen en Azijn
Deze kruidige stoofperen met een vleugje citroen en azijn zijn perfect als bijgerecht of dessert. Ze hebben een verfijnde balans van zuur en zoet met een heerlijke specerijensmaak.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ketel
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
kg
stoofperen
▢
10
cl
water
▢
5
cl
azijn
▢
1
schijfje
citroen
▢
2
laurierblaadjes
▢
2
kruidnagels
▢
1
kaneelstokje
▢
1
theelepel
aardappelmeel
▢
90
g
suiker
Instructies
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Doe het water en de azijn in een ketel, voeg de peren toe en breng aan de kook.
Voeg het citroenschijfje, laurierblaadjes, kruidnagels en kaneelstokje toe.
Dek de ketel af, zet het vuur laag en laat de peren in ongeveer 1 uur gaar koken.
Bind het vocht met het aardappelmeel en breng op smaak met suiker.
Serveer de stoofperen warm of koud, als bijgerecht of dessert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling. De wijn complementeert de zuurheid en specerijen van de stoofperen.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
0.5
g
|
Vet:
0.1
g
|
Zout:
0
g
|
Sugar:
23
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit