Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige Stoofpot met Kalfsvlees
Geniet van een rijk en smaakvol stoofpotje met kalfsvlees, paprika, champignons en een vleugje rozemarijn. Perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Boter
kom
pan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
kg
kalfsvlees
▢
1
groene paprika
▢
500
g
verse champignons
▢
2
wortels
▢
1
grote
ui
▢
Scheutje
azijn
▢
1
lepel
suiker
▢
4
laurierbladeren
▢
Boter
▢
1
blikje
donker bier
▢
Water
▢
Rozemarijn
▢
Zout
▢
Basilicum
▢
Tijm
Instructies
Snijd de ui in ringen en bak deze in een beetje boter aan in een grote pan.
Voeg het kalfsvlees toe en bak het goed aan.
Was en snijd ondertussen de wortels, paprika en champignons in stukjes.
Voeg alle gesneden groenten, laurierbladeren, rozemarijn, tijm, zout, suiker, een scheutje azijn, het donker bier en wat water toe aan de pan.
Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 2 uur op laag vuur stoven.
Verwijder na 2 uur het deksel en proef of de smaken naar wens zijn.
Bind de saus indien nodig met wat bruine sauspoeder en laat nog even sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot of een Syrah, past goed bij deze kruidige stoofpot.
Voedingswaarden
Calories:
490
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm