Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Filet mignon à l'américaine":
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Marinade:
▢
18
filet mignons
▢
2
eetlepels
zwarte peper
▢
1
eetlepel
tijm
▢
5
blaadjes
salie
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
▢
1
eetlepel
marjolein
Saus:
▢
2
eetlepels
boter
▢
150
g
sjalot
▢
2
eetlepels
zwarte peper
▢
3
teentjes
knoflook
▢
3
laurierblaadjes
▢
2
takjes
tijm
▢
4
dl
rode wijn
▢
5
dl
kalfsfond
Uientimbales:
▢
650
g
uien
▢
3
eetlepels
boter
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
dl
room
▢
½
theelepel
zwarte peper
▢
6
eieren
Tomatencoulis:
▢
6
pomodori
tomaten
▢
½
dl
olijfolie
▢
Zout
▢
Peper
Garnering:
▢
2
stronken broccoli
▢
Boter
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Marinade:
Maal de ingrediënten voor de marinade fijn in een keukenmachine.
Wrijf de filet mignons in met deze marinade en laat ze een uur marineren.
Saus:
Kneus de peperkorrels, snipper de sjalot en hak de knoflook.
Voeg boter toe aan de braadboter en bak daarin de sjalot, knoflook, peperkorrels, laurier en tijm aan.
Voeg de rode wijn toe en laat deze tot de helft reduceren.
Voeg de kalfsfond toe, breng aan de kook en laat nog 5 minuten reduceren.
Zeef de saus.
Breng de saus op smaak en bewaar tot gebruik.
Uientimbales:
Pel de uien en snijd ze in dunne halve ringen.
Bak deze gedurende 3 minuten in boter.
Voeg knoflook en 2 dl water toe en roer door.
Breng aan de kook, verminder de hitte en laat nog 5 minuten sudderen onder deksel.
Haal het deksel eraf, verhoog de hitte en laat al het vocht verdampen.
Maal de uien tot moes in een blender.
Voeg room toe en maal verder.
Voeg eieren toe en maal door zonder schuim te creëren.
Breng op smaak met zout en peper.
Vet 18 timbales in met boter en vul ze voor de helft met het uienmengsel.
Plaats de timbales in een bain-marie van 80 graden en in een oven van 160 graden.
Pocher ze in 20 tot 30 minuten gaar.
Laat de timbales enigszins afkoelen en verwijder ze uit de vormen.
Tomatencoulis:
Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stoof de tomatenblokjes in olijfolie en pureer ze door een zeef.
Breng op smaak met zout en peper.
Garnering:
Maak de broccoli schoon en verdeel deze in 18 roosjes.
Blancheer de broccoli in kokend water tot ze beetgaar zijn, spoel ze af onder koud water en bewaar ze tot gebruik.
Filet mignons:
Verwarm de filet mignons in een oven van 140 graden tot ze de gewenste kerntemperatuur hebben.
Verwarm de timbales in een oven van 180 graden gedurende 10 minuten.
Verwarm de saus.
Verwarm de tomatencoulis.
Stoof de broccoli in boter tot ze warm zijn.
Serveren:
Plaats de filet mignons in het midden van de borden.
Zet de timbales naast de filets en schep wat tomatencoulis erop.
Plaats een roosje broccoli tegen de timbale.
Schenk de saus eromheen.
Smakelijk eten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------