Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsfricandeau met Champignon-Ragout en Verse Kruiden
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1600
g
kalfsfricandeau
▢
100
g
boter
▢
3
sjalotten
▢
500
g
champignons
▢
500
g
shii-take paddenstoelen
▢
¼
bosje
basilicum
▢
1
bosje
bieslook
▢
1
bosje
peterselie
▢
1
bosje
kervel
▢
60
g
boter
▢
70
g
bloem
▢
100
g
gekookte ham
▢
Zout
▢
Peper
▢
200
g
wit broodkruim
▢
200
g
geraspte kaas
SAUS:
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
dl
witte wijn
▢
4
dl
kalfsfond
▢
Madeira
GARNITUUR:
▢
1
kg
peultjes
▢
Zout
▢
Suiker
▢
Boter
Instructies
FRICANDEAU:
Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius.
Breng peper en zout aan op de kalfsfricandeau.
Verhit de boter in een braadpan en bruin de fricandeau rondom.
Laat het vlees in de oven garen tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius.
Laat de fricandeau afkoelen.
SAUS:
Roer voor de saus een eetlepel bloem door de braadresten en blus met de witte wijn.
Voeg de kalfsfond toe en laat geheel 2 minuten koken.
Breng de saus op smaak met zout, peper en Madeira.
GARNITUUR:
Maak de peultjes schoon en blancheer ze gedurende 1 minuut in kokend water met zout.
Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
RAGOUT:
Pel en snipper de sjalotten en snijd de champignons en shii-take paddenstoelen in plakjes.
Hak de kruiden (basilicum, bieslook, peterselie, kervel) fijn.
Smelt de boter in een pan, fruit de sjalotten en voeg de paddenstoelen toe.
Bak deze op hoog vuur.
Bestrooi het geheel met bloem en roer goed door.
Laat de bloem 1 minuut garen.
Voeg de room toe en breng aan de kook.
Laat het geheel iets inkoken.
Snijd de gekookte ham in blokjes en voeg deze samen met de gehakte kruiden aan de paddenstoelen toe.
Roer goed door.
VERDERE BEREIDING:
Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden Celsius.
Snijd de fricandeau in 16 plakken.
Schep op elke plak wat champignon-ragout, bestrooi met kaas en broodkruim en laat het laagje in de oven bruin en knapperig worden.
GARNITUUR:
Verwarm de peultjes in boter en breng op smaak met zout, peper en suiker.
DRESSEREN:
Leg de plakken vlees op de borden.
Schep de peultjes en de saus erlangs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke kalfsfricandeau met champignon-ragout en verse kruiden!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Varkensvlees