Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Coq au Vin van haantjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
haantjes
▢
300
g
champignons
▢
300
g
zilveruitjes
▢
200
g
gezouten spek
▢
Een handvol peterselie
▢
½
liter
bruine fond
▢
1
kg
aardappelen
Marinade:
▢
1
ui
▢
2
wortelen
▢
2
selderijstengels
▢
Tijm
▢
Peper
▢
Zout
▢
1
lepel
olie
▢
½
liter
rode wijn
Instructies
Snijd de haantjes in 4 stukken en leg ze in een pot.
Voeg de ingrediënten van de marinade toe (dit de avond ervoor doen en afgedekt in de koelkast zetten).
Haal de haantjes uit de marinade en laat ze uitlekken.
Wentel ze door gekruide bloem en bak ze in boter tot ze goudbruin zijn.
Bak in dezelfde boter de marinadegroenten tot ze kleur krijgen en voeg ze bij de haantjes.
Giet de marinade door een zeef en voeg deze toe aan de haantjes samen met de bruine fond.
Laat op zacht vuur ongeveer 45 minuten garen.
Verwijder de marinadegroenten.
Kleur de garnituren (spekblokjes) en ontvet ze.
Blancheer de zilveruitjes gedurende 8 seconden in kokend water, pel ze, glaceer ze in wat boter met suiker, voeg water toe en laat ze garen.
Snijd de champignons in vieren en stoof ze gaar onder deksel.
Voeg deze garnituren toe aan de haantjes en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Bind de saus en breng op smaak.
Maak aardappelpuree.
Voor het soezendeeg: Verwarm 1/4 liter water met 100 g boter tot de boter is gesmolten.
Voeg in één keer 150 g bloem toe en droog deze.
Voeg van het vuur af één voor één 3 eieren toe.
Meng 350 g van dit deeg met de aardappelpuree.
Maak quenelles met 2 lepels en bak ze af in de frituur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Frankrijk