Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Dumpling à la Tjuctjo
met varkensvlees en waterkastanjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
150
g
tarwebloem
▢
150
g
aardappelmeel
▢
100
g
reuzel
▢
3
dl
water
Voor de vulling:
▢
2
gedroogde
Chinese paddestoelen
▢
50
g
garnalen
gedroogde
▢
200
g
hamlappen
▢
50
g
waterkastanjes
uit een blikje
▢
50
g
gemarineerde rettich
uit een zakje
▢
5
theelepels
suiker
▢
1
theelepel
sesamolie
▢
1
theelepel
chili-olie
▢
2
theelepels
zout
▢
Peper
▢
50
g
aardappelmeel
▢
4
eetlepels
water
▢
50
g
ongezouten pinda's
▢
50
g
bieslook
Instructies
Laat de paddestoelen en garnalen ongeveer 30 minuten weken in warm water.
Snijd de paddestoelen, garnalen, hamlappen, waterkastanjes en rettich in blokjes van 7 mm.
Roerbak de blokjes vlees in een hete wok.
Voeg de kastanjes, rettich, suiker, sesamolie, chili-olie, zout en peper toe en roerbak alles ongeveer 1 minuut.
Roer aardappelmeel glad met water en meng dit door de vulling.
Laat afkoelen.
Hak de pinda's en bieslook fijn en meng ze door de vulling.
Meng de bloem, aardappelmeel en reuzel met water tot een glad, soepel deeg.
Verdeel het deeg in ongeveer 20 stukjes en rol ze uit tot cirkels van ongeveer 10 cm doorsnee.
Verdeel de vulling erover, vouw het deeg dubbel en plooi de randen als een hanekam.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
Oosters