Maak de makreel schoon, laat de staart eraan zitten.
Wrijf de vis in met zout en citroen.
Maak een kruidenpasta door de ui, knoflook, trassie, gula djawa, lomboks en kemirienoten fijn te wrijven in een vijzel.
Fruit deze kruidenpasta vervolgens in olie.
Voeg de djeruk perut blaadjes en de dikke santen toe aan de kruidenpasta en laat het geheel even sudderen.
Besmeer de makreel zowel aan de buitenkant als binnenin met de kruidenpasta en laat dit even marineren.
Verwarm het bananenblad kort in de oven en gebruik het om de makreel in te wikkelen.
Bevestig het pakketje met cocktailprikkers.
Bak de vis in het midden van de oven op 150°C gedurende ongeveer 1 uur, af en toe omdraaien, tot hij gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een goede combinatie met de kruidige smaken van dit gerecht.Serveer de Pepesan Makreel warm als bijgerecht en geniet van de heerlijke Indonesische smaken!