Meng in een kom het gehakt met de aardappelpuree, gefrituurde uitjes, fijngesneden selderij, zout, peper en nootmuskaat tot een goed gemengd mengsel voor de vulling.
Snijd de rode pepers (of paprika's) doormidden en verwijder de zaadjes.
Vul de rode pepers met het gehaktmengsel.
Vet een bakpan in en strooi wat paneermeel over de gevulde pepers.
Druppel er wat olijfolie overheen.
Bak de gevulde pepers in een voorverwarmde oven op 180°C (hetelucht) gedurende 50-60 minuten, of tot ze gaar zijn.
Voor de zoetzure saus: Bak de uienringen in boter tot ze glazig zijn.
Voeg tomatenketchup, suiker, azijn en zout toe naar smaak.
Dik de saus in met tapiocameel en voeg als laatste de fijngehakte selderij toe.
Serveer de gevulde perkedel isi warm, gegarneerd met de zelfgemaakte zoetzure saus.
Geniet van de pittige en hartige smaken!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.