Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gouden Bananen
Een Hemels Indonesisch Dessert
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
75
gram
bloem
▢
Snufje
zout
▢
1¼
deciliter
bier
▢
3
rijpe
bananen
▢
Vloeibare honing
Instructies
Meng de bloem met een snufje zout en ¾ deciliter bier in een kom tot een glad papje.
Verdun het mengsel vervolgens met de rest van het bier.
Pel de bananen, snijd ze in de lengte doormidden en halveer ze nogmaals, zodat je 4 stukken per banaan hebt.
Verhit het frituurvet tot 180 °C.
Haal elk stuk banaan door het beslag en bak ze vervolgens in het hete frituurvet tot
ze goudbruin en gaar zijn.
Dit duurt meestal slechts enkele minuten.
Gebruik een schuimspaan om de gebakken bananen uit het vet te halen en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te absorberen.
Serveer de gebakken bananen warm, gegarneerd met een scheutje vloeibare honing voor een heerlijk zoete finishing touch.
Geniet van dit exotische dessert!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtzoete dessertwijn, zoals een muscat, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
46
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
1
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch