4eetlepelsgeraspte kokos en 3 eetlepels apart houden
Plantaardige olieom te bakken
1eetlepelketjap manis
Instructies
Meng het rundergehakt in een kom met knoflook, sjalotjes, zout, peper, gemalen koriander, gemalen komijn, fijngehakte rode pepers (of sambal oelek), ei, paneermeel, ketjap, en 4 eetlepels geraspte kokos.
Kneed het mengsel goed door en vorm er gelijkmatige balletjes van (ongeveer 35-40 stuks).
Laat de gehaktballetjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast rusten.
Rol de gehaktballetjes door de apart gehouden geraspte kokos.
Verhit wat plantaardige olie in een wok of diepe pan op middelhoog vuur.
Bak de gehaktballetjes goudbruin en gaar, en zorg ervoor dat ze aan alle kanten gelijkmatig worden gebakken.
Serveer de Javaanse gehaktballetjes warm als bijgerecht of als onderdeel van een maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerkingen:
Deze Javaanse gehaktballetjes, ook bekend als "Rempah", zijn een smaakvol en pittig bijgerecht dat goed past bij rijstgerechten of als onderdeel van een rijsttafel.
Wijnadvies:
Bij deze pittige gehaktballetjes past een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. Hun levendige smaken en zachte tannines vullen de kruidige smaak van de gehaktballetjes goed aan.