1schijfjeverse kurkumakoenjit van 2 cm, of 1 theelepel kurkumapoeder
Zout naar smaak
1schijfjeverse galangalaos van 3 cm
2theelepelsgemalen korianderketumbar
Instructies
Maak een kruidenpasta door komijnzaad, kruidnagels, sjalotjes, knoflook, rode pepers, kaneelstokje, gember, tamarinde, kurkuma, zout, en gemalen koriander in een vijzel fijn te wrijven.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kruidenpasta tot geurig.
Voeg het rundvlees toe en bak het kort aan tot het bruin is.
Voeg de gemengde santen, serehstengel, daun djeruk purut, en galanga toe aan het vlees.
Breng aan de kook en laat het op laag vuur sudderen tot het vlees mals is en de olie uit de santen begint te drijven, ongeveer 3 uur.
Roer af en toe en voeg indien nodig water toe om te voorkomen dat het gerecht aanbrandt.
Verwijder de serehstengel, kaneelstokje, daun djeruk purut, en galanga voordat je serveert.
Serveer de Rendang Padang met gestoomde rijst of nasi lemak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerkingen:
Rendang Padang is een pittig Indonesisch rundvleesgerecht afkomstig uit de regio Padang in West-Sumatra. Het staat bekend om zijn rijke smaak en complexe kruidenprofiel.
Wijnadvies:
Vanwege de kruidige en intense smaken van dit gerecht, past een stevige rode wijn zoals een Shiraz of Malbec goed. Hun fruitige en kruidige tonen complementeren de smaken van de Rendang Padang.