Schil de aubergine en snijd deze in vier of vijf stukken.
Breng 2 liter water aan de kook.
Dompel de tomaten kort onder in het kokende water, verwijder de schil en snijd ze in kleine blokjes.
Dompel de stukken aubergine gedurende 4 tot 5 minuten in het kokende water.
Haal ze eruit en snijd ze in kleine blokjes.
Spoel de rijst af en laat uitlekken.
Kook de rijst vervolgens 2-3 minuten in kokend water, laat uitlekken en spoel af onder koud water.
Verhit de boter of olie in een pan en bak het schapenvlees goudbruin.
Breng op smaak met zout en zwarte peper en laat nog 8 tot 10 minuten bakken.
Voeg de ui toe en bak deze tot ze bruin is.
Voeg vervolgens de knoflook, aubergine en tomaten toe en laat alles nog 10 tot 15 minuten sudderen.
Voeg de rijst toe aan de pan, roer de kerriepoeder erdoor en giet er 1½ keer de inhoud van de kom water bij.
Laat het geheel nog 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerkingen:
Voor een nog rijkere smaak kunt u doperwtjes toevoegen en een klontje suiker samen met de tomaten in de pan doen.
Wijnadvies:
Deze kruidige en hartige schotel gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Malbec. Hun fruitige en kruidige tonen vormen een goede aanvulling op de smaken van het schapenvlees en de kruidige kerrie.