Klop de eieren los met de melk, zout, peper en de fijngehakte selderij.
Verhit de boter in een koekenpan.
Fruit de ui gedurende ongeveer 2 minuten.
Voeg het rundergehakt, djinten en ketoembar toe en bak het gehakt rul.
Roer de sambal en ketjap manis erdoor.
Verkruimel de santen erboven en laat het smelten.
Breng het mengsel zo nodig op smaak met zout.
Schep het gehaktmengsel uit de pan.
Schenk het eimengsel in de pan en laat de omelet op laag vuur bijna stollen.
Schep het gehaktmengsel terug op de omelet en verwarm het geheel nog even met een deksel op de pan.
Serveer de Indonesische rundergehakt omelet met gebakken mie en komkommerschijfjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerkingen:
Voor 4 personen, gebruik een grote koekenpan en verdubbel de ingrediënten.
Wijnadvies:
Deze hartige en pittige omelet kan goed worden gecompenseerd met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. Hun levendige karakter en fruitige tonen zullen mooi samengaan met de kruidige smaken van de omelet.