Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op laag vuur.
Fruit hierin de fijngesnipperde ui, knoflook en de helft van de rode pepers tot ze zacht zijn.
Voeg de gemalen noten toe aan de pan en roer goed door.
Voeg vervolgens de koenjit en ketoembar toe en roer opnieuw.
Voeg de gesneden spitskool en bamboescheuten toe aan de pan en schenk de kokosmelk erbij.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg na 10 minuten de schoongemaakte sperziebonen toe aan de pan en laat alles nog 10 minuten sudderen.
Voeg de tofu blokjes toe aan de pan en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
Strooi voor het opdienen de resterende rode pepers over de sajoer lodeh.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opmerkingen:
Serveer deze sajoer lodeh als onderdeel van een rijsttafel of met witte rijst.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht. Hun verfrissende karakter en fruitige tonen vormen een mooie aanvulling op de kruidige en romige smaken van de sajoer lodeh.