Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi Goreng
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
bami
of rijst (400 g)
▢
100
g
speklapjes
in kleine blokjes gesneden
▢
1
ui
fijngehakt
▢
1
beetje
sambal
naar smaak
▢
1/ 2
bouillonblokje
▢
2
eieren
▢
2
bladeren Chinese kool
▢
4
champignons
in plakjes gesneden
▢
1
kleine
pink trassie
garnalenpasta
▢
olie
▢
prei
▢
ketjap manis
naar smaak
Instructies
Bak de speklapjes in olie tot ze snapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bak twee omeletten van de eieren en snijd ze in reepjes.
Fruit de fijngehakte ui in dezelfde pan. Voeg vervolgens knoflook, sambal en verkruimeld
bouillonblokje toe, samen met een beetje water.
Voeg de gesneden champignons, prei, Chinese kool en spekblokjes toe. Bak op niet te hoog
vuur, zodat het knapperig blijft.
Meng de gekookte rijst of bami door het mengsel. Breng op smaak met ketjap naar wens.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië