Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fruitcarpaccio:
Verfijnde Vruchtensalade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
perzik
▢
4
vijgen
▢
4
groteaardbeien
▢
1
citroen
▢
1
handvol
citroen melisse blaadjes
▢
4
plakjes
filodeeg
▢
Een beetje
olie
▢
12
g
puddingpoeder
▢
½
vanillestokje
▢
20
g
kristalsuiker
Instructies
Was alle vruchten en snijd ze in zeer dunne plakjes.
Leg de fruit plakjes dakpansgewijs op borden en dek ze af met vershoudfolie.
Plaats de borden in de koelkast.
Borstel beide zijden van de filodeeg plakjes in met olie en bak ze in de oven op150°C gedurende ongeveer 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Verwarm de melk met het vanillestokje in een steelpan tot het kookpunt,maar houd wat melk apart om het puddingpoeder aan te maken.
Voeg het puddingmengsel toe aan de hete melk,laat nog even doorkoken en voeg vervolgens de suiker toe.
Giet de vanilleroom saus over het fruit en bedek het gehee lmet de gebakken filodeeg blaadjes. Werk af met citroenmelisse blaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Salade