Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frittata di patate
een heerlijke Italiaanse aardappelomelet. Dit gerecht is vegetarisch en perfect voor een smakelijke maaltijd.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Aardappelen
aantal afhankelijk van portiegrootte
▢
Eieren
▢
Tomaat
hoeveelheid naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
peper
naar smaak
▢
Verse
muntblaadjes
fijngehakt
▢
Boter
▢
Olijfolie
Instructies
Kook de aardappelen gaar (je kunt ze schillen voordat je ze kookt of na het koken).
Prik er met een vork in om te controleren of ze gaar zijn.
Ze moeten zacht zijn maar niet te zacht 0om te pureren.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
Laat ze afkoelen.
Klop de eieren los in een kom.
Voeg de aardappelpuree toe aan de losgeklopte eieren.
Meng goed.
Voeg de tomatenblokjes toe aan het eimengsel.
Tomaten kunnen naar smaak worden toegevoegd; meestal worden ze in blokjes gesneden.
Voeg zout, peper en de fijngehakte muntblaadjes toe aan het mengsel.
Meng alle ingrediënten grondig.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur.
Voeg een beetje boter en olijfolie toe aan de pan en laat de boter smelten.
Giet het eimengsel in de hete pan en spreid het gelijkmatig uit.
Kook de frittata op een laag vuur. Je kunt een deksel op de pan leggen om de bovenkant te helpen stollen.
Als de onderkant van de frittata goudbruin is en de bovenkant bijna gestold, kun je ervoo kiezen om de frittata om te draaien.
Dit kan lastig zijn, dus je kunt ook de bovenkant bruin maken onder een hete grill in de oven.
Als de frittata aan beide kanten gaar is en goudbruin, haal je hem uit de pan.
Snijd de frittata in punten en serveer heet.
Het is heerlijk als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als koude snack.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van je Frittata di patate, een heerlijke Italiaanse aardappelomelet!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch